BLACK WEEK - Fra den Mandag d.20. November- Mandag d.27. November begge dage incl. kan du regne med 15 % på din bestilling.
Rabatten tilføres automatisk i checkud

Glansbilleder til alle samlinger

Jeg vil gerne byde hjertelig velkommen til gamle som nye kunder her i min nye webshop med glansbilleder. Frk. Nissens glansbilleder.dk er nu blevet mere brugervenlig og overskuelig både på PC, tablet og mobil. Det er som noget nyt også blevet muligt at lægge nogle glansbilleder eller ark på din egen ønskeliste, så du nemmere kan finde dem igen, hvis du har lyst til at købe dem på et senere tidspunkt.

 

Glansbilleder fra Europa

Der er mange producenter at vælge imellem fra flere lande, du kan bruge søgefeltet i shoppen til at finde glansbilledemotiver eller vælge glansbilledkategorierne måske fra England, det er Mamelok Press Ltd. og de lidt ældre ark og glansbilleder fra Raphael Tuck & sons, hvor glansbilleder hedder scraps eller die cuts. 
 

Den største glansbillede nation er Tyskland

Tyskland har fremstillet rigtig mange glansbilleder gennem årene, og er nok det land der har udgivet og trykket glansbilleder  i verden, her hedder de Glanzbilder und Oblaten, og her kan nævnes L&B, Z&M,  A. Radicke, den gamle mester A. meister, W. Hagelberg, Sigmund Hildesheimer disse var nogle af dem der trykte de mest vidunderlige glansbilleder helt tilbage i 1870. De nyere udgiver af fine glansbilleder var Neupert Verlag, EAS, PZB, BNK, Krüger og illert + rigtig mange flere.
 

Sveriges glansbillede motiver i mange lande

I Norden var det Sverige der fremstillede flest glansbilleder og ark hos Eric F. Olsson & Co, de havde nogle fantastiske illustratører som tegnede glansbilledarkene, her må fremhæves Evalisa Agathon og Helge Artelius, de lavede de mest bedårende børne og dyre motiver til glansbilleder, som var så populære at de blev trykt i både Danmark af Colibri - i Norge af Mittet og i Skotland af A. & J. Donaldson. 
Sverige havde dog også andre populære producenter som Alga, Williams og Sagokonst.
 

Norge og Danmark delte mange glansbilledark

Norge og Danmark har også fremstillet fine glansbilleder til glæde for både børn voksne og os glansbilledsamlere. De norske og danske deltes også om motiverne som f.eks. Axe Djervad og Ebba Schultz havde tegnet til IF og Damm. Et andet norsk forlag  var Saga, hvor Børrehaug stod for fremstillingen af de mange glansbilleder og ark. Danmark har også sine helt egne glansbilleder og ark fra 
Adolph Holst A/S som, var en dansk papirvarefabrik og litografisk etablissement i Aalborg. Derud over havde vi dengang også bogtrykkere som Stender, Drechsler, S.P.I og Booklind / Gadfort.
I nyere tid har Pobra fremstillet jule glansbilleder, og jeg har da også selv fået fremstillet 40 glansbilledark som hedder TNC, der står for Tove Nissen Collection. Nu til dags fremstilles de fleste i Østen og er ikke særlig smukke, og har sjældent at navn - logo eller nummer.
 

Resten af Europa havde også glansbilleder

I Østrig fremstillede man en lang række glansbilledark hos Emanuel Heller, der var både mange lærerige ark med glansbilleder forestillende de forskellige dyr og planter, og en lang række andre smukke ark.
Spanien havde også rigtig mange producenter af glansbilleder, her hedder de cromos troquelados, firmaerne hed Edivas, Fehr, Eva og maves med flere.
I Holland hedder glansbillederne poëzieplaatjes , de havde flest nyere producenter som Henson, Mercis og Avec.

Frk. Nissens glansbilleder.dk

Disse producenter findes alle i Frk. Nissens glansbilleder.dk da jeg selv har samlet i mange år, får man tit noget dobbelt, eller er nødt til at købe hele glansbillede samlinger, for at få netop lige det man mangler.
Du skal også være velkommen til bare at kigge på alle glansbillederne, og forhåbentlig glæde dig over dem, som da vi var små, og lod tankerne og drømmene tage på langfart til fremmede lande, med engle og blomster og feer til steder som kun fandtes i vores fantasi.
Du skal altid være velkommen til at kontakte mig for køb, salg og bytte af nye som gamle glansbilleder, for jeg samler stadig. Jeg har som skrevet også fået fremstillet mine egne glansbilledark TNC, og 5 forskellige glansbilledalbum, som alle findes i frk-nissens-glansbilleder.dk 
Hvis du vil søge efter glansbilleder på nettet kan du prøve med disse ord : Glansbilde - bokmärken - kiilltokuvia - chromos.
 
Glansbilleder er små dekorative billeder, typisk trykt på glanset papir, som ofte blev samlet af børn og unge i gamle dage. Disse billeder var populære i 1900-tallet og blev ofte brugt i scrapbooking og til at dekorere notesbøger og andre papirvarer. Glansbilleder var ofte trykt med motiver såsom dyr, blomster, landskaber, idoler, tegneseriefigurer og andre populære emner. De var normalt produceret i store mængder og var billige at købe, så de var tilgængelige for alle. Nogle af de mest populære glansbilleder var dem med Disney-figurer såsom Mickey Mouse og Donald Duck. Andre populære figurer inkluderede tegneserieheltene Superman og Batman, samt populære skuespillere og musikere. I dag er glansbilleder stadig populære blandt samlere og kan stadig findes på antikvitetsbutikker og online auktionssteder. De er en nostalgisk påmindelse om en tid, hvor små glæder som et enkelt glansbillede kunne bringe stor glæde til børn og voksne.
 
I nogle kulturer blev glansbilleder også brugt som religiøse genstande, hvor de afbildede hellige personer eller scener fra religiøse fortællinger. Disse blev ofte brugt i forbindelse med bøn eller meditation og var en måde at visualisere det guddommelige på. Glansbilleder blev også brugt i reklameindustrien, hvor de blev brugt til at promovere produkter og tjenester. Disse billeder var ofte rettet mod børn og unge, og de fremhævede de positive kvaliteter ved produktet eller tjenesten. Selvom glansbilleder stadig er populære blandt samlere i dag, er de ikke længere så udbredte som tidligere. Med fremkomsten af digitale medier og billedbehandlingssoftware er det blevet lettere at skabe og dele digitale versioner af glansbilleder. Dette har dog ikke taget fra den nostalgiske appel og charme væk, som glansbilleder stadig har for mange mennesker. I dag kan glansbilleder stadig findes i mange forskellige former, herunder som klistremærker, magneter og andre dekorative genstande. De bruges stadig i scrapbooking og andre håndværksprojekter, og de er en sjov og kreativ måde at tilføje et strejf af nostalgi og charme til enhver genstand eller projekt.
 

Glansbilledalbum

Glansbilledalbum var en populær måde at samle og organisere glansbilleder på i det 20. århundrede. Albummet var ofte en spiralbundet bog med sider, der var specielt designet til at holde glansbilleder. Mange af disse albums havde farverige og dekorative omslag og indeholdt også forskellige sektioner til at organisere billederne. Glansbilledalbum var et populært objekt blandt børn og unge, og de blev ofte byttet med venner og familiemedlemmer. De kunne også købes færdigfyldt, med forskellige temaer som dyr, blomster, landskaber og idoler. Albummene var også populære blandt samlere, og der er mange samleobjekter, som stadig er i god stand i dag. Nogle af de mest eftertragtede glansbilledalbum er dem, der blev udgivet i midten af det 20. århundrede, og som indeholder populære figurer som Disney-figurer, tegneseriehelte, sportsstjerner og musikere. Selvom glansbilledalbum ikke længere er så almindelige som tidligere, er de stadig en nostalgisk påmindelse om en tid, hvor børn og unge kunne samles om en fælles interesse og dele deres glæde ved at samle og organisere glansbilleder.
 
Jeg håber at den tid I bruger på denne side, er en fornøjelig tid, der er godt givet ud på det positive plan.

De bedste hilsner.
Tove Nissen

Frk. Nissens Glansbilleder er nede indtil ca. den 4 september grundet boligflytning